dimarts, 6 de desembre del 2011

Jason Reitman dirigeix Charlize Theron a "Young Adult" amb guió de Diablo Cody


Soc dels que gaudeixo de cinema de Jason Reitman. Només amb tres pel·lícules, el seu cinema m’ha convençut i fa preveure un cineasta, si no major, si que més que considerable. “Thank You For Somoking” (Gracias por fumar, 2005), Juno (2007) i “Up In The Air” (2009), son una bona prova que ens trobem davant d’algú que sap el que s’està fent i que, a més, ho fa amb una elegància inusual. Només pel fet de tocar un dels gèneres més complexos i poc donats a l’èxit de taquilla, com és el de la comèdia dramàtica, ja mereix un respecte. Segurament Reitman no és encara Alexander Payne, veritable rei del gènere i de qui parlarem ben aviat perquè prepara nova pel·lícula, però cal tenir-lo en compte i seguir-lo detingudament.

Reitman ha tornat a disposar dels serveis de l’estrambòtica, però eficaç guionista Diablo Cody, amb la que ja van treballar junt a Juno, i que va servir per a que la jove escriptora obtingués un Oscar al millor guió original. La seva nova proposta porta per nom “Young Adult” – entre nosaltres s’estrenarà als voltant de febrer – i explica la història d’un escriptora enmig d’una crisi creativa i existencial després d’un divorci que torna al seu poble d’origen per intentar començar un relació amb el seu primer amor tot i que aquest ja està casat i vol fugir d’estudis. Tot i que va ser la noia d’institut més guapa, però amb un caràcter certament difícil del lloc acaba trobant un còmplice amb un altre individu que com ella es nega a créixer i assolir la maduresa.

Per al paper protagonista, Reitman, a qui li agrada canviar de cares a totes les seves pel·lícules, ha escollit a una sempre fantàstica Charlize Theron que segueix demostrant la seves bones dots d’actriu convincent i versàtil. L’acompanyen Patrick Wilson, Elizabeth Reaser, J.K. Simmons, Paton Oswalt, Emily Meade, Collette Wolfe i Brian McElhaney.