dilluns, 24 d’octubre del 2011

"The Avengers" reuneix Iron Man, Thor, Captain America, The Hulk, i els grans de la Marvel per 2012


A Marvel la cosa li va molt al cinema des de ja fa molts anys. L’any que ve però, s’hauran de veure les cares amb dos productes de pes de DC Comics com son el final de la trilogia que Christopher Nolan ha fet sobre Batman, i el reboot que Zack Snyder està rodant sobre Superman. Amb aquestes cartes per a 2012, la gent de Marvel s’han posat les piles i han tirat la casa per la finestra fent una suma de gairebé totes les seves franquícies existents – a excepció d’Spiderman que l’any que ve també tindrà el seu “reset” particular – amb “The Avengers”. Es tracta d’una hàbil suma de superherois que els inefables Stan Lee i Jack Kirby van crear el 1963 i que al llarg d’aquest gairebé mig segle ha tingut les seves altes i baixes.

La versió de “The Avengers” que veurem als cinemes d’arreu el maig de 2012 està format per Iron Man (Robert Downey Jr), Thor (Chris Hemsworth), Black Widow (Scarlett Johansson), Nick Fury (Samuel L. Jackson), Captain America (Chris Evans), Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) i cal afegir finalment The Hulk (Marc Ruffalo) i Hawkeye (Jeremy Renner). La funció està dirigida per Josh Wedon, un guionista experimentat a la televisió en diverses sèries i que va ajudar a Kenneth Branagh a la direcció de “Thor” (2011) tot i que no apareix als títols de crèdit de la pel·lícula. Wedon s’encarrega també del guió junt amb Zak Penn, el qual va demostrar la seva vàlua a la més que reivindicable “Last Action Hero” 1993 de John McTiernan, o a l’espectacular “The Incredible Hulk” (2008) que va dirigir Louis Leterrier amb Edward Norton de protagonista. La continuïtat de Norton a “The Avengers” va quedar completament esvaïda quan l’actor va renegar del film i es va negar en rotund a fer la pertinent ronda de promoció mundial. Per aquest motiu el sempre fiable Marc Ruffalo s’encarregarà de posar rostre i ànima al torturat doctor Bruce Banner a “The Avengers” mentre que el seu alter ego verd serà cosa dels especialistes en efectes especials.

I el darrer apunt tradicional és que els amants d’Iron Man poden estar tranquils. Hi haurà tercera part. Marvel no matarà la gallina dels ous d’or. D’això en podeu estar ben segurs. Tan segur com que el particular, extens i pràcticament inacabable món dels superherois - de Marvel o de DC Comics – seguirà omplint les cartelleres del planeta durant molts anys.