dissabte, 21 de maig del 2011

Spielberg i Peter Jackson obren franquícia amb "The adventures of Tintin: Secret of the Unicorn"

A Steven Spielberg l’interès pel personatge de Tintin li ve de lluny. El 1983, després del rodatge de “Raiders of the Lost Ark”, i abans d’inciar el de “E.T. The Extra-Terrestrial”, va adquirir els drets del personatge d’Hergé, però el projecte va quedar al calaix repetídament. Van passar tants anys que el 2002, el director nordamericà va haver de tornar a comprar els mateixos drets ja que havien caducat. Després de força peripècies es va preparar el rodatge pel 2008 però hi va haver-hi desacord entre les productores Universal i Paramount tot i que la segona ja havia avançat bona part del pressupost. A aquestes alçades Sony, a través de Columbia, va entrar al projecte. La principal víctima del retard va ser el de l’actor protagonista, Thomas Sangster, que havia d’interpretar a Tintin i que va decidir abandonar el projecte. Un projecte que podrem veure per Nadal d’enguany, en 3D i gràcies a la tècnica cinematogràfica Motion Capture (captura de moviment) amb la que Robert Zemeckis ja va experimentar el 2004 amb “The Polar Express”, el 2007 amb “Beowoulf”, i el 2009 amb “A Christmas Carol” amb resultats  artístics diversos però amb recaptacions mont sucoses a la taquilla.

Així que Steven Spielberg, després de més d’un quart de segle, pot fer realitat un dels seus somnis. El primer va ser dur Peter Pan a la pantalla i ho va fer amb la decebedora “Hook” (1991). El segon és el de crear la franquícia cinematogràfica entorn Tintin, perquè està ben previst i calculat que si la pel·lícula te èxit hi hagi un segon i un tercer lliurament de les aventures del jove periodista. Al sarau s’ha afegir Peter Jackson, de moment com a productor, tot i que te la intenció de dirigir la continuació. Jackson és la punta de llança del Dream Team que Spielberg ha format per dur a la pantalla gran el díptic d’Hergé, i una de les seves obres més madures, format per “El secret de l’Unicorn” i “Les aventures de Rackham el Roig”. John Williams – no podia ser d’altra manera – és l’encarregat de la banda Sonora. Steven Moffat – “Dr. Who”, “Sherlock” – és l’autor del primer esborrany del guió que van tancar Edgar Wright i Joe Cornish. La companyia Weta Digital – amb experiències prou positives a la trilogia de “El senyor dels Anells” i “King Kong” de Peter Jackson – és l’encarregada de l’animació digital i del 3D.

Al càsting tampoc s’han quedat curts. Jamie Bell, conegut pel seu paper a “Billy Elliot” dona veu i cos a Tintín. Andy Serkis – el Gollum de “El Senyor dels Anells” - és el Capità Hadock. La parella britànica Simon Pegg i Nick Frost seran els imprescindibles Dupond i Dupont; Eric Stolz serà el Doctor Silvestre Tornasol, Daniel Craig, el primer James Bond ros, serà Rackham el Roig; i Kim Stengel donarà veu a la imprescindible Bianca Castafiore.

Falta més de mig any per a que s’estreni mundialment, però el marqueting de “The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn” s’ha posat en marxa. De moment, i per anar obrint boca, ja tenim el primer tràiler i un dels primers dissenys de cartell. Els tintinòlegs estem de sort o, almenys, això esperem i desitgem...

1 comentari:

Daniel ha dit...

Tot i que jo era més d'Àsterix, també havia llegit algún còmic de Tintín de petit i, encara que no m'apassionava, m'agradava molt l'estètica (era tan guai aquell cohet a quadres amb el que viatjava a la lluna!). Espero que no la caguin, com sí han fet amb les pelis d'Asterix. Spielberg i Jackson sempre són una garantia de qualitat i el tràiler pinta bé. Tot i que no sóc molt partidari d'aquesta tècnica -la captura de moviments- aquí sembla que ha estat la millor opció, l'apropa molt més al còmic... d'altra manera veure a un paio vestit com en Tintín i el seu pentinat tan particular potser haria estat una mica ridícul!