divendres, 23 de març del 2012

Bye Matt Damon, Hi Jeremy Renner. "The Bourne Legacy"



Soc d’aquests que ha vist en diverses ocasions “The Bourne Identity” (El caso Bourne, 2002), “The Bourne Supremacy (El mito de Borne, 2004),  i The Bourne Ultimatum (El Ultimatum de Bourne, 2007). I les he vist per separat, i confesso també que alguna tarda de diumenge plàcida les he vist les tres seguides, exercici cinematogràfic que recomano sincerament. Amb això ja podeu imaginar-vos que soc un autèntic fanàtic de les aventures i desventures d’aquest personatge tan amnèsic com resolutiu creat pel novel·lista Robert Ludlum. Doug Liman al primer lliurament i Paul Greengrass al segon i al tercer, van ser els encarregat de dirigir a un Matt Damon que es va fer gran amb el personatge. Val a dir també que la franquícia ha anat creixent amb el temps i que, cosa poc freqüent, la pel·lícula més completa és la tercera, segurament una de les millors pel·lícules d’acció del que portem de segle. Segurament per això, perquè les dues primeres pel·lícules son molt rodones, i la tercera excepcional, ni Damon, ni Greengrass van mostrar massa intenció d’allargar la trilogia i la van donar per tancada.

Però l’efecte Bourne es molt allargat, l’obra del ja desaparegut Robert Lundlum te més ramificacions, i els resultats a taquilla arreu del món eren massa sucosos com per deixar estar la història. Així que “The Bourne Legacy” era només una qüestió de temps. Per a dur a terme aquesta quarta part, s’ha comptat amb Tony Gilroy a la direcció i al guió – ja va escriure el guió de la segona i la tercera – i es conceptualitza no com una seqüela o una preqüela sinó com allò que s’anomena un “Spin-off”. És a dir, s’abandona el personatge de Bourne, però s’enceten noves línies argumentals a partir dels personatges que vam poder veure anteriorment a les pel·lícules. D’aquesta manera segueixen en el seu rol Joan Allen, Albert Finney, Scott Glenn o David Strathairn, mentre que apareixen Rachel Weisz i Edward Norton. El nou protagonista, que no reencarna la figura de Bourne, és Jeremy Renner, un actor dels de veritat a qui li calia una gran oportunitat.

I te tota la pinta de ser una aposta segura. La veurem aquest estiu, però per anar fent boca aquí teniu el primer tràiler oficial.