divendres, 5 d’agost del 2011

Tom Cruise fitxa Brad Bird per a dirigir "Mission Impossible 4 - Ghost Protocol"

Quan el teu nom és Brad Bird i has dirigit dues pel·lícules, i resulta que ambdues son veritables obres mestres, és normal que Tom Cruise es fixi en tu i et proposi dirigir el quart lliurament de la saga “Mission Impossible”. I aquest és el cas. Bird és el realitzador de dues enormes pel·lícules d’animació de la casa Pixar com son “The Incredibles” (Els increïbles, 2004) i “Ratatouille” (2007). A la primera va demostrar ser un coneixedor profund dels ressorts del cinema d’acció i, a la segona, va ser capaç de dur a terme la missió impossible de convertir a un ratolí en el millor “Chef” de Paris, guanyant el cor del més terrible crític gastronòmic de la història de la gastronomia mundial.

No és d’estranyar doncs, que Cruise, amb un carrera i un prestigi a la baixa, s’hagi volgut posar a les mans d’un director prou jove i interessant per rescatar-se a la taquilla i potser, fins i tot, recuperar el seu status d’estrella global, que ho segueix sent, però potser menys del que ell voldria. Així que recupera el personatge d’Ethan Hunt i el seu permanent entorn d’acció trepidant, dobles jocs,  i girs de guió i es deixa guiar per Brad Bird a “Mission Impossible 4 - Ghost Protocol” (2012) que podrem veure a la pantalla gran aquest Nadal.

El repartiment te potència i es podran veure cares com el molt sol·licitat Simon Pegg, Jonathan Rhys Meyers, Jami Gertz, Jeremy Renner, Paula Patton, Michael Nyqvist i Josh Holloway. Eminem participa a la banda sonora, i el guió està compartit per Andrew Nemec i Josh Applebaum (que ha participat a les sèries de TV “Alias”, a l’igual que Nemec, i “Life on Mars”). És a dir, molta ma de JJ Abrams que, per cert, va ser el director del tercer lliurament, precedint als grans Brian dePalma i John Woo.