diumenge, 7 d’agost del 2011

Ben Stiller i Eddie Murphy són una estranya parella de lladres a "Tower Heist"


La comèdia d’acció es un subgènere sempre agraït. Potser no dona massa obres mestres, però sense cap mena de dubte, si està ben feta, et fa passar una bona estona al cinema i, això, tal i com està el mon, és molt i molt confortant. Així que si Ben Stiller – una assegurança de taquilla per a qualsevol productor que el pugui pagar – s’uneix a  Matthew Broderick, Casey Affleck, Alan Alda, Tea Leoni, Michael Peña, Judd Hirsch i la magnífica, versàtil i enorme Gabourey Sibide (Precious), és quelcom a prendre-s’ho molt seriosament. Però és que a més, sembla que sigui possible un autèntic miracle: podem tornar a gaudir d’un Eddie Murphy en plena forma?

Tot això, ve enllaunat a “Tower Heist”, una cinta que s’estrena als Estats Units el 4 de novembre i que torna a posar a prova la tan usada teoria de que costa molt fer un robatori perfecte, per molt perfecte que sigui un pla. Que ja ho heu vist mil vegades? Tant se val, mil vegades més ho veuria si està ben fet i, més encara, si tens davant un grup d’actors i d’actrius tan contundent.

La funció està dirigida pel sempre efectiu Brett Ratner que ja ha demostrat la seva capacitat artesanal i professional a productes cinematogràfics com “Money Talks” (El dinero es lo primero, 1997), “Family Man” (2000), “The Red Dragon” (El dragón rojo, 2002), “After the sunset”(El gran golpe, 2004), la saga “Rush Hour”(Hora punta, 1998, 2001, 2007) i treballs a la televisió certament memorables com el capítol pilot de la sèrie de culte “Prison Break”.

El guió està escrit per Ted Griffin – que ja va demostrar la seva vàlua a una altra comèdia d’acció de referència com “Ocean’s Eleven” (2001) – i per Jeff Nathanson, que el 2002 va treballar per Spielberg a “Catch me, if you can” (Atrápame si puedes). És a dir, una garantia de qualitat. “Tower Heist” pinta molt be.