dimarts, 6 de març del 2012

"Warth Of The Titans" torna a passar la mitologia grega pel sedàs Hollywood



Ara direu que soc un nostàlgic, però troba a faltar aquell encant analògic, gairebé naïf, que el mestre Ray Harryhausen va saber imprimir en els seus treballs com a creador d’efectes especials. Al llarg de més de quaranta anys, Harryhausen va saber enamorar-nos del cinema amb títols tan emblemàtics com “The Vallell of Gwangi” (El Valle de Gwangi, 1969), “The Golden Voyage of Sinbad” (El viaje fantástico de Simbad, 1973), “Jason and the Argonauts” (Jasón y los Argonautas, 1963), “Clash of the Titans” (Furia de Titanes, 1981). I ho va fer amb ninots d’argil·la i la tècnica de l’stopmotion, filmant fotograma a fotograma el moviment de monstres, esquelets, animals i tota mena de productes mitològics.

El 2010 van voler ressuscitar l’esperit Harryhausen amb una revisió de “Clash of the Titans”, aprofitant tota la parafernàlia visual que a hores d’ara permeten els efectes especials de darrera generació i l’animació per ordinador. A l’impersonal Louis Leterrier li va sortir una pel·lícula musculosa, espectacular i decidídament avorrida i previsible. Tot i això, el retorn a la mitologia grega clàssica passada pel sedàs dels gust Hollywood, va tenir la suficient pegada en el públic per a que ara ens ofereixin una segona part.

“Warth of the Titans” (Ira de Titanes, 2012) la podrem veure ben aviat als cinemes – a finals d’aquest mes – en 3D i amb tot el muscle que els hi ha estat possible afegir. Ara, la cosa ve realitzada pel també impersonal director sudafricà Jonathan Liebesman, no fos cas que un director amb cara i ulls esguerrés l’experiment amb altres pretensions que no s’ajustin a la comercialitat. Repeteixen Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Danny Huston, Rosamund Pike, i s’afegeixen Bill Nighy i Edgar Ramírez.