divendres, 7 d’octubre del 2011

"Battleship" o el despropòsit de dur al cinema el tradicional joc d'enfonsar vaixells


Hi ha coses absurdes i ridícules, però en aquest cas han arribat al súmmum. És fàcil que la indústria cinematogràfica adapti novel·les, relats, contes, assaigs, sèries de televisió, altres pel·lícules, videojocs, i tot el que pugui ser adaptable. Sincerament jo creia que no tot és susceptible d’adaptar-se a través d’un guió al llenguatge cinematogràfic. Però veritablement aquí s’han passat tres pobles.

“Battleship” (2012) és tot un blockbuster que s’estrenarà l’estiu de 2012 i que a la xarxa ja ha iniciat una forta campanya de marketing. Podeu pensar que és la “típica” pel·lícula on la gent de la marina nord-americana es veu “obligada” a salvar el món d’un atac extraterrestre. Un altre!!! Però la cosa és més complicada. “Battleship” és una adaptació cinematogràfica del conegut joc de la multinacional Hasbro anomenat en castellà “Hundir la flota”. És a dir, han fet una pel·lícula del tradicional joc d’enfonsar vaixells. Sí, sí., del joc “A-4, tocat i enfonsat”. Segurament el jocs dels vaixells – a casa en dèiem “barcus” – és la cosa menys guionitzable del nostre univers amb diferència. Però això no ha estat cap impediment per a construir una superproducció en tota regla que dirigeix Peter Berg (suposo que Michael Bay tindria feina)  i protagonitzen Liam Neeson, Josh Pence i la cantant Rihanna en el que, si no m’erro, és el seu debut cinematogràfic.

Veureu al tràiler que un dels monstres de la pel·lícula te unes certes similituds formals amb els Transformers. L’explicació és que són de la casa Hasbro. Això em fa pensar, veient el seu catàleg de jocs, que no seria d’estranyar que d’aquí a poc tinguéssim una versió cinematogràfica del Monopoly.

Un despropòsit. Esteu avisats.