dilluns, 13 de juny del 2011

"I Saw The Devil" del coreà Kim Ji-woon s'estrena directament en DVD


Ha estat la sensació de molts festivals al voltant del mon. El seu director, Kim Ji-woon, ha estat reconegut pels seus treballs anteriors com “A Tale of Two Sisters” (Dues germanes, 2003) o per “The good, The Bad, and The Weird” (2008), i fins i tot sona per dur a terme el retorn d’Arnold Schwarzenegger al cinema el 2013 amb “The Last Stand”. Però la pel·lícula de la que parlo avui, “I Saw The Devil” (2010) – que podríem traduir com “Vaig trobar el diable” – s’estrena entre nosaltres directament en DVD. En pantalla gran ha estat impossible malgrat el director coreà és un referent mundial, i malgrat el cinema d’acció asiàtic te una legió de seguidors arreu.

Dubto també, que a qualsevol videoclub puguem trobar aquest títol fàcilment. Més aviat haurem de fer cerques i més cerques per poder ensopegar amb algun exemplar. I o be haurem d’anar a alguna botiga especialitzada, o be – i ja sabeu que no en soc massa seguidor – intentar alguna descàrrega per la xarxa i provar sort en trobar una bona còpia.  Però no avancem esdeveniments. “I Saw The Devil” estarà al mercat el 21 de juny.

En tot cas, i que això serveixi d’avís, “I SawThe Devil” no és un plat per a gustos fins. Kim Ji-Woon construeix un relat dur sobre un psicòpata assassí que te especial gust per noies joves i nens i que acaba matant la filla d’un cap de policia que te un promès que és un ex-agent secret que jura venjar-se sense miraments. La confrontació entre l’assassí i el jove agent és el motor d’una pel·lícula violenta en extrem, amb un estètica molt coreana que ha revolucionat el gèneres del terror i del thriller els darrers anys. Així que si sou – com jo – seguidors d’aquest cinema sense embuts, directe, i colpejador, “I Saw The Devil” ens pot fer passar una bona tarda/nit d’estiu davant el televisor. Per començar aquí teniu un dels nombrosos trailers que corren per la xarxa des de ja fa gairebé un any, i un dels també molts cartells de la pel·lícula.